Blog > Komentarze do wpisu

Muffinki z truskawkami i kruszonką

Pycha!

Muffinki z truskawkami i kruszonką

Składniki:

  • ½ szklanki mleka/maślanki
  • 1 jajko
  • ¼ szklanki oleju
  • łyżka soku z cytryny
  • 250 g mąki
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 12 niewielkich truskawek (umytych i pozbawionych szypułek) 

kruszonka

  • 80 g mąki
  • 60 g zimnego masła
  • 40 g cukru

Przygotowanie

  1. Składniki kruszonki rozcierać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
  2. Osobno połączyć składniki suche i mokre. 
  3. Składniki mokre przelać do suchych i niedbale wymieszać.
  4. Masą wypełniać papilotki, a następnie do każdej wypełnionej papilotki włożyć truskawkę.
  5. Kruszonką posypać babeczki i całość piec w temperaturze ok. 170°C (termoobieg) przez 25 minut.

Muffinki z truskawkami i kruszonką

Piknik majowy    Milion smaków truskawek   

czwartek, 29 maja 2014, elkaa13

Polecane wpisy

Komentarze
2014/05/30 18:01:21
Właśnie takie muffinki za mną chodzą :)
-
2014/06/30 11:26:26
Super blog
-
2014/08/06 09:42:58
muffinki wyglądają przepięknie....zawłaszcza w tych kolorowych papilotkach :)
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Odszukaj.com - przepisy kulinarne