Blog > Komentarze do wpisu

Sakiewki z ciasta francuskiego z serem pleśniowym i gruszką

Pyszna i sycąca przekąska, która najlepiej smakuje mi w wykonaniu mojego męża :) Szkoda, że tak rzadko zagląda do kuchni...

Sakiewki z ciasta francuskiego z serem pleśniowym i gruszką

Składniki na 6 sztuk

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • mała pierś z kurczaka
  • 1 gruszka
  • opakowanie sera pleśniowego
  • 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:

  1. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  2. Obraną gruszkę i ser pleśniowy pokroić w niewielką kostkę.
  3. Wymieszać ser i gruszkę z ostudzonym mięsem i orzechami włoskimi - doprawić pieprzem. 
  4. Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów i wyłożyć nimi wgłębienia w formie na muffiny (ewentualnie można użyć żaroodpornych miseczek).
  5. Na ciasto nakładać farsz i zlepiać rogi, aby powstały sakiewki. Piec w 200°C (z termoobiegiem) przez ok. 15 minut (do zrumienienia).

Sakiewki z ciasta francuskiego z serem pleśniowym i gruszką

Sakiewki z ciasta francuskiego z serem pleśniowym i gruszką

      Czas na ciasto francuskie  Kwiecień plecień: przeplatamy smaki 2013  

poniedziałek, 15 kwietnia 2013, elkaa13

Polecane wpisy

Komentarze
2013/04/15 07:58:28
pycha:)
-
2013/04/15 20:57:58
mniam ;)
-
2013/04/15 21:07:02
Ale za to mąż często zagląda na bloga :*
-
2013/04/21 12:25:34
Bardzo ciekawe połączenie, muszę kiedyś spróbować :-)
-
2013/07/02 10:07:58
Bardzo smaczne :))) na Twojego bloga wpadłam przypadkiem i bardzo spodobał mi się ten przepis - sakiewki robiłam w niedziele - wszystkim bardzo smakowały :)))
pozdrawiam i dziękuję :)))
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Odszukaj.com - przepisy kulinarne