Blog > Komentarze do wpisu

Gruszki w lekkim syropie

Gruszki w lekkim syropie

Składniki:

  • 1,5 kg gruszek (waga po obraniu)
  • 100 ml wody
  • 200 g cukru trzcinowego

Przygotowanie:

  1. Obrane, pozbawione gniazd nasiennych gruszki umyć i pokroić w kostkę.
  2. Wodę zagotować i dodać cukier.
  3. Do syropu włożyć gruszki i gotować na wolnym ogniu do miękkości - nie rozgotować.
  4. Przełożyć gruszki do słoiczków, zalać syropem, zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut.

   Domowy Wyrób

piątek, 28 września 2012, elkaa13
Tagi: gruszki

Polecane wpisy

Komentarze
2012/11/12 20:18:14
Pyszka, ja jeszcze mam słoiczek :)
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Odszukaj.com - przepisy kulinarne