Blog > Komentarze do wpisu

Kuleczki a

Kuleczki a'la Rafaello

Składniki:

  • dwie szklanki mleka w proszku,
  • 200 g masła,
  • 3-4 wafle (andruty)
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1/2 szklanki wody,
  • 20 dag wiórków kokosowych,
  • 20 dag całych migdałów

Przygotowanie:

  1. Migdały sparzyć i obrać ze skórki.
  2. Wodę zagotować z cukrem i wystudzić.
  3. Wafle pokruszyć na bardzo drobne kawałki.
  4. Do przygotowanej wcześniej zawiesiny dodać miękkie masło, mleko w proszku oraz wafle. Całość zmiksować.
  5. Przygotowane ciasto włożyć na ok. 1h do lodówki.
  6. Ze schłodzonego ciasta formować kulki (aby ciasto się nie kleiło można moczyć ręce w wodzie), do każdej wkładając migdała.
  7. Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych.
  8. Przygotowane kulki schłodzić w lodówce.

Kuleczki a'la Rafaello

Kuleczki a'la Rafaello



poniedziałek, 28 maja 2012, elkaa13
Tagi: kokos migdały

Polecane wpisy

Komentarze
2012/05/28 12:19:22
Super wyglądają te kuleczki :-)
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Odszukaj.com - przepisy kulinarne